نقشه ی = L’Orient-Le Jour
منطقه ی جرود ه عرسال با مساحت ۱۵۰ کیلومتر مربع واقع در بخش کوهستانی میان لبنان و سوریه می باشد . ارتفاع آن از سطح دریا به ۳۰۰۰ متر می رسد . در زمستان زخامت برف به چندین متر می رسد ، از این رو خالی از سکنه است .
از سال ۲۰۱۱ ، حدود ۳۰۰۰ تن از عناصر جهادی با خانواده هایشان در این منطقه پناهنده شده اند ، هم اکنون تنها یک هزار تن از آنان در آنجا باقی مانده که شامل دو گروه القاعده و داعش می باشند .
از چندین ماه پیش مذاکراتی میان گروههای جهادی و جمهوری عرب سوریه جریان داشته . دولت سوریه از آنها خواسته تا منطقه را آزاد نمایند و با تمام تجهیزات و ثروت خود به ادلب بروند ( منطقه ای واقع در شمال غربی سوریه که در واقع در دست سازمان ناتو می باشد ) ، اما عناصر جهادی اصرار داشتند تا به سوی لبنان بروند .
در ۲۰ ماه ژوئیه ۲۰۱۷ ، ارتش عرب سوریه و حزب الله حمله ای را آغاز نمودند ، در حالی که ارتش لبنان جلوی هر گونه عقب نشینی را گرفته است . پس از سخنرانی پرزیدنت ترامپ در ریاض ، بین این سه گروه برای نخستین بار به طور رسمی هماهنگی به وجود آمده .
این نبرد که طولانی به نظر می رسد ، شباهتی با دیگر مبارزات ندارد . در واقع ، بر عکس سایر نقاط سوریه ، در اینجا هیچ کسی زندگی نمی کند ، حتا کوچ نشینان از آنجا نمی گذرند . در نتیجه برای عناصر جهادی امکان قرار دادن عناصر انتحاری مقدور نمی باشد .عناصر جهادی توسط کشورهای آلمان ، ایالات متحده و فرانسه با سلاح سنگین تجهیز شده اند . آنها دارای موشک های انداز های Milan و TOW می باشند .
ژنرال میشل عون ( میهن پرست ) رئیس جمهور لبنان ، خود بر ارتش کشورش نظارت دارد . سعد الحریری ( با گرایش به سوی عربستان سعودی ) ، با وجود آنکه از حضور حزب الله (با گرایش به سوی ایران ) ، در این مبارزه خرده گرفته ، به آنها اجازه داده تا در حالت آماده باش قرار بگیرند . پناهندگان سوری که در در دامنه ی کوهستانی عرسال مستقر شده بودند ،و تا کنون به حمایت گسترده از عناصر جهادی می پرداختند ، اجازه یافتند تا به شهر نقل مکان کنند و تحت حمایت ارتش لبنان باشند .
سعد الحریری و وزیر امور خارجه اش جبران باسیل ( داماد پرزیدنت عون ) به ایالات متحده سفر کردند و باید مورد استقبال از سوی کاخ سفید واقع شوند .
سازمان ملل و ٬٬ سازمان های غیر دولتی ٬٬ ، که از این پس به طور علنی تنها عوامل حامی عناصر جهادی می باشند ، آمده شده اند تا زخمی های آنها را معالجه کنند و برای این منظور دو بیمارستان صحرایی به وجود آورده اند . با این وجود هنوز هیچ گونه تحرکی در منطقه ی جروده عرسال مشاهده نشده است .
طی دو روز نخست نبرد ، نیروهای جمهوری عرب سوریه و نیروهای مقاومت حزب الله در منطقه ی تحت کنترل عناصر جهادی القاعده ، پیش روی های چشم گیری را انجام داده اند . اما این نبرد به نظر طولانی می آید .