پس از حملات داعش به پالمیرا ، چین از محل سنتی جاده ی تاریخی ابریشم صرف نظر کرد ( بغداد - پالمیرا - دمشق و ثور ) . جاده ی مشابهی در نظر گرفته شد که به جای مسیر سوریه از ترکیه می گذشت . اما این مسیر نیز رها گردید .
در عهد عتیق ، جاده ی دیگری وجود داشت که از پترا ( اردون ) و اسکندریه (مصر ) می گذشت . در واقع جاده ی نوین ابریشم از اردن باید بگذرد ، سپس به سمت مصر و اسرائیل ادامه یابد .
مسیر مصر از سوی دولت اوباما تایید شده ، و واشنگتن اجازه ی گشودن مسیر دومی برای کانال سوئز ا صادر کرد ( که در حال حاضر فعال است ) ، همچنین منطقه ی وسیعی برای صنایع در نظر گرفته شد ( که در حال تحقق است .)
دولت ترامپ اجازه داد تا این مسیر از اسرائیل بگذرد . گروه بین المللی بنادر شانگهای برای استفاده از بنادر هایفا و آشدود امتیاز بهره برداری را خریداری نمودند . همچنین چین تونلی در جبال کارمل خواهد ساخت تا بتواند محموله ها را به سمت بندر هایفا دو برابر کند .
در ۲۰۲۱ ، ۹۰٪ از تجارت بین المللی اسرائیل از سوی چین کنترل خواهد شد ، که به مفهوم حمایت شدن اسرائیل از سوی دو دولت ایالات متحده و چین خواهد بود . این چشم انداز خشم گروه نظامیان اسرائیل و ایالات متحده ، رابرانگیخته است.
این تصمیم ، ژئوپلیتیک منطقه را بکلی تغییر می دهد . تا اینجا ، بیژینگ یک شریک تجاری اسرائیل به حساب می آمد ( به استثنای تجارت سلاح ) ، و شریک سیاست حماس ( که در بیژینگ نماینده دارد ) .همچنین ، موشک های حزب الله لبنان را چین فراهم می کرد . از این پس ، دمشق و حزب الله دیگر نخواهند توانست اهداف همیشگی خود را که بنادر و خطوط راه آهن اسرائیل باشد ، مورد حمله قرار دهند ، چرا که با چین درگیر خواهند شد . باید به خاطر آورد ،دبیر کل حزب الله لبنان ، حسن نصر الله ، اعلام کرده بود در صورت حمله ی اسرائیل به لبنان ، او می تواند به انبارهای اتمی هایفا حمله کند ، و از داشتن بمب اتمی شخصی ابراز خرسندی می کرد .
این تصمیم ، ژئوپلیتیک جهانی را نیز آشفته کرده . پیمان میان چین و اسرائیل نیازمند مجوز واشنگتن می باشد . استراتژی چین ، تنشی در اختلافات سیاسی به وجود می آورد ، که خود از آن بی اطلاع است . و به طور عمیق مفهوم شراکت اورآسیای بزرگ را تحت شعاع قرار می دهد ، که میان چین و روسیه بسته شده ، و پایه ی اتحاد میان دو کشور می باشد .
در واقع ، اعلام این مسیر جدید نشان از پیمان سری میان بیژینگ و واشنگتن دارد ، با وجود آنکه در میان آنها حقوق گمرکی به صورت تنش متقابل درآمده .
چنانچه این پروژه به پایان برسد ، هر یک از کشورهای خاور میانه ، باید موقعیت خود را بازنگری نمایند . سپس ، تمام کشورهای جهان باید خود را با این وضعیت جدید تطبیق دهند .