Αυξάνεται η ανησυχία στη Λατινική Αμερική: οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζουν εκεί μια «άνοιξη», σύμφωνα με το πρότυπο των «αραβικών ανοίξεων». Φυσικά, δεν πρόκειται αυτή τη φορά να εξαπλωθεί ο πόλεμος διαιρώντας τους πληθυσμούς σύμφωνα με μια θρησκευτική γραμμή -οι Λατινοαμερικανοί είναι σχεδόν όλοι χριστιανοί- αλλά να χρησιμοποιηθούν στοιχεία τοπικών ταυτοτήτων. Ο στόχος όμως θα είναι ο ίδιος: όχι να αντικατασταθούν κυβερνήσεις με άλλες, αλλά να καταστραφούν τα Κράτη για την εξάλειψη κάθε δυνατότητας αντίστασης στον ιμπεριαλισμό.
Με το χρόνο, πολλοί πολιτικοί ηγέτες στο κόσμο έχουν ερμηνεύσει εκ νέου τις «Αραβικές Ανοίξεις». Αυτό που έμοιαζε σαν αυθόρμητες επαναστάσεις κατά αυταρχικών κυβερνήσεων θεωρείται πλέον ως αυτό που είναι: ένα αγγλοσαξονικό σχέδιο αποσταθεροποίησης μιας ολόκληρης περιοχής του κόσμου για να τεθεί στην εξουσία η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Η ανάμνηση της «Αραβικής Επανάστασης του 1916», κατά την οποία ο Λόρενς της Αραβίας εξέγειρε τη περιοχή εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κάνοντας τους λαούς να ονειρεύονται την ελευθερία, για να υποδουλωθούν τελικά στην Βρετανική Αυτοκρατορία, δείχνει ότι το Λονδίνο διαθέτει τη κατάλληλη τεχνογνωσία.
Φαίνεται ότι οι Αγγλοσάξονες ετοιμάζουν ένα νέο κύμα ψευδο-επαναστάσεων στη Λατινική Αμερική. Όλα ξεκίνησαν με ένα διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα, στις 9 Μαρτίου 2015, κηρύσσοντας μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό την εξαιρετική απειλή προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που φερόταν να έθετε η κατάσταση στη Βενεζουέλα. Το έγγραφο αυτό προκάλεσε ένα κύμα αγανάκτησης στην ήπειρο αναγκάζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε απολογία κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς συνόδου κορυφής. Όμως, το διάταγμα αυτό δεν ακυρώθηκε και οι προετοιμασίες για ένα νέο πόλεμο συνέχισαν.
Σε αντίθεση με τη νομοθετική πράξη Syrian Accountabilty Act του George W. Bush (2003), το κείμενο του Ομπάμα για τη Βενεζουέλα είναι ένα προεδρικό διάταγμα και όχι νόμος. Ως εκ τούτου, η εκτελεστική εξουσία δεν έχει να δώσει λογαριασμό στο νομοθετικό σώμα. Αν χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να τους Αγγλοσάξονες για να αναλάβουν δράση στον αραβικό κόσμο γενικά και στη Συρία ιδιαίτερα, πολλά στοιχεία αφήνουν να πιστέψουμε ότι θα τους χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα καταστροφής της Λατινικής Αμερικής.
Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, αναταραχές ξέσπασαν στη Βραζιλία, εναντίον της προέδρου Dilma Rousseff. Η τελευταία καθαιρέθηκε στο τέλος μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αν και νομική, αλλά σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα του Συντάγματος. Το πραξικόπημα αυτό πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας -της οποίας το νούμερο 2 ήταν ένας Βραζιλιανο-ισραηλινός- από βουλευτές, από τους οποίους πολλοί είναι τώρα κατηγορούμενοι για διαφθορά. Οι υπηρεσίες ασφάλειας του Κράτους παρέμειναν παράξενα παθητικές κατά τη διάρκεια αυτού του πραξικοπήματος . Επειδή, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είχαν τεθεί υπό το συντονισμό ... Ισραηλινών εμπειρογνωμόνων. Σήμερα, ο νέος πρόεδρος, ο Βραζιλιανο-λιβανέζος Michel Temer, αμφισβητείται ευρέως με τη σειρά του.
Η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη στο Μεξικό. Η χώρα είναι ήδη de facto διαιρεμένη στα τέσσερα. Ο Βορράς βιώνει ισχυρή ανάπτυξη, ενώ ο Νότος είναι σε πλήρη ύφεση. Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν πουλήσει την εθνική εταιρεία πετρελαίου και όλα τα κοιτάσματα της, τη Pemex, στις Ηνωμένες Πολιτείες (οι οποίες δεν έχουν ανάγκη πλέον το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής). Μόνο ο στρατός φαίνεται ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην Πατρίδα.
Εκμεταλλευόμενη οικονομικά λάθη της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κατάφερε να συγκεντρώσει μερικές μεγάλες ειρηνικές διαδηλώσεις. Παράλληλα, οργάνωσε μικροσκοπικές εξαιρετικά βίαιες διαδηλώσεις στις οποίες έχασαν τη ζωή τους αστυνομικούς και διαδηλωτές. Δημιουργώντας σύγχυση, τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία δίνουν την εντύπωση ότι ξεκίνησε μια επανάσταση εναντίον των οπαδών του Τσάβες, γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει καθόλου.
Ως εκ τούτου, τα τρία κύρια Κράτη της Λατινικής Αμερικής αποσταθεροποιηθήκαν την ίδια στιγμή. Φαίνεται ότι οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ προβλέπουν μια πιθανή ειρήνη στη Συρία και επιταχύνουν τα σχέδια τους για τη Λατινική Αμερική.
Την Παρασκευή, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Nicolás Maduro προειδοποίησε το Λαό του για το αγγλο-αμερικανικό σχέδιο της «Λατινικής Άνοιξης». Ο ίδιος ανέφερε επανειλημμένα και εκτενώς τα προηγούμενα της Λιβύης και της Συρίας, ενώπιον ενός ακροατήριου διανοούμενων της περιοχής, με τους οποίους, Σύρος από καρδιά, συνδέομαι στενά.