به مانند پرزیدنت ریگان ، پرزیدنت ترامپ نیز موضعی ضد ایرانی دارد . اما شاید تنها ظاهر قضیه اینطور باشد . شاید تعهدی مخفی میان ریگان و امام خمینی وجود داشته ، و دولت ترامپ نیز با رئیس جمهور سابق و گروهش روابطی ایجاد کرده باشد .
وزیر امور خارجه ی ایالات متحده مایک پامپئو در تاریخ ۱۶ ماه اوت ۲۰۱۸ ، تشکیل گروه ٬٬ ضربتی برای ایران ٬٬ را اعلام کرد که در آن سیاست ایالات متحده، پس از خروج از قرار داد ۵+۱ باهماهنگی ،تجدید نظر شود [1]
این بیانات زمانی که پرزیدنت ترامپ تصمیم گرفت به هر قیمتی طرح خاور میانه ی
The deal of the centuryخود را پیاده کند بیان شد:
نباید از یاد برد که قرار داد برجام که توسط باراک اوباما امضا شد تنها برای اطمینان خاطر از عدم تجهیز ایران به بمب اتمی نبوده است . موضوع عدم دسترسی به بمب اتمی توسط ایران ، بهانه ای بیش نبوده است . هدف اصلی آن محروم ساختن ایران از وجود دانشمندان عالی رتبه ای بوده تا کسی قادر به دسترسی به علوم و فنون نباشد [2] همچنین ایران را وادار ساخت تا برخی از دانشگاه های خود را ببندد .
برای اوپوزیسیون دموکرات ایالات متحده ، دولت ترامپ از سیاست نئو-محافظه کاران پیروی می کند که خواهان تغییر رژیم می باشند ، و تاریخ آن را برای زمان ۶۵ امین سالگرد کودتاه ی انگلیسی -امریکایی علیه نخست وزیر وقت دکتر مصدق تعیین کرده اند .
در هر حال ٬٬ عملیات آژاکس ٬٬ در سال ۱۹۵۳ توانست نئو- محافظه کاران را تحت تاثیر قرار دهد ، با وجود آنکه خیلی پیش تر از زمان به وجود آمدن آنها به وقوع پیوست و هیچ ربطی به آنها نداشت . با این وجود ، نئو - محافظه کاران ، چه در حزب جمهوری خواه خدمت کرده اند و چه در حزب دموکرات .
به هنگام کارزار انتخاباتی و از نخستین روزهای ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید ، او پیوسته تفکر جهانشمول نئو-محافظه کاران را بدنام کرده و قسم خورده تا هیچ زمان نگذارد تا ایالات متحده با اعمال زور خواهان تغییر رژیم در کشور دیگری باشد . وزیر امور خارجه ی ایالات متحده نیز اعلام کرده که هم زمان بودن تاریخ کودتا با تشکیل ٬٬ گروه ضربتی ٬٬ کاملاََ اتفاقی بوده است .
نئو- محافظه کاران از گروه روشنفکران تروتسکیست تشکیل شده اند ( که مخالف تفکر دولت و ملت می باشند ) ، آنها از مبارزین سوسیال دموکرات ایالات متحده هستند ، و تفکر آنها نزدیک به سازمان سیا و ام آی ۶ می باشد که هدفش مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده است .آنها توسط رونالد ریگان ، وارد امور دولتی و حکومتی شدند ، و سپس تمام سلسله مراتب سیاسی ایالات متحده را دنبال کردند ، و تا زمان بوش پدر، کلینتون و بوش پسر و اوباما بر مسند امور حکومتی قرار داشتند . امروز نیز آنها کنترل سازمان اطلاعات ملی را در دست دارند : آنها٬٬ چشمان پنج گانه ٬٬ نامیده می شوند و عبارتند از ( استرالیا ، کانادا ، زلاند نو ، انگلستان و ایالات متحده )، که آنها را موقوفه ی ملی
[3] . NEDبرای دموکراسی نامیده اند
آنها پیرو ( انقلاب جهانی ) هستند ، و تفکر ٬٬ ایجاد دموکراسی ٬٬ در رژیم های حکومتی را توسط انقلاب های رنگین ، که در واقع جنگ مستقیم بوده است ، سر زبان ها انداختند .
در سال ۲۰۰۶ ، در دوران دولت بوش پسر ، گروهی را برای سیاست گذاری و عملیات در ایران و سوریه با نام ( گروه عملیات و سیاست گذاری در ایران و سوریه ) به وجود آورند. این گروه توسط الیزابت چینی ، دختر معاون رئیس جمهور وقت دیک چینی اداره می شد . به هنگام تغییر حکومت ، اختیارات این گروه به وزیر دفاع محول شد ، سپس وارد کادر معاونت رئیس جمهور شدند . و دارای پنج بخش می باشند .
– انتقال سلاح به سوی ایران و سوریه از طریق بحرین ، امارات متحد عربی و عمان
– حمایت از تروتسکیست ها و گروه های وابسته به آن در ایران ( مجاهدین خلق ) در سوریه ( ریاض الترکی پ جرج سبرا ، میشل کیلو ) ؛
– مراقبت از شبکه های بانکی در ایران و سوریه
– نفوذ در گروه های حامی ایران و سوریه در خاور میانه ی بزرگ
– نفوذ در رسانه های منطقه و ترویج تبلیغات آمریکایی
در سال ۲۰۰۷ این گروه به طور رسمی منحل گردید . در واقع ، توسط گروه بسیار سری دیگری که مسئول دموکراسی جهانی بود ( استراتژی دموکراسی جهانی ) بلعیده شد . این گروه تحت سرپرستی الیوت آبراهامس از حزب نئو محافظه کار ( آن چه که مربوط به موضوع ایران کنترا بوده است ) و جمیس جفری ، فعالیت را به سایر مناطق جهان تسری دادند
این گروه طراح جنگ علیه سوریه را مدیریت می کرد .
جراید ایالات متحده ، که به طور قاطع علیه ترامپ فعالیت می کنند ، الیوت آدامس را به عنوان وزیر امور خارجه ی احتمالی دولت ترامپ معرفی کردند ،به خصوص آن زمان که رئیس جمهور جدید او را به مدت طولانی در کاخ سفید پذیرفت . اما حاصل این دیدار ها چیزی به بار نیاورد .
اما آن چه که انگشت اتهام را به سوی دولت ترامپ هدایت می کند ، خواسته ی او برای باز آفرینی این استراتژی می باشد ، به خصوص که جیمز جفری سفیر ایالات متحده ، نماینده ی مخصوص سوریه شده است .
جفری ٬٬ دیپلمات ٬٬ پر سابقه ای است . او قرار داد دایتون را در بوسنی -هرزگوین ، مورد اجرا گذاشت . به هنگام تسخیر کویت توسط عراق ، ماموریت خود را انجام می داد . در سال ۲۰۰۴ ، تحت فرامین جان نگروپونته ،انتقال قدرت موقت ائتلاف در عراق را بعد از صدام حسین به عهده گرفت ( که خود سازمانی خصوصی است ) [4]
سپس به کابینه ی کوندالیزا رایس در واشنگتن وارد شد و به گروه سیاست گذار و ایجاد عملیات در سوریه و ایران پیوست . او یکی از تئوریسن های تجهیز مجدد نظامی عراق
که توسط ژنرال پترائوس وارد عملیات شده . the surge توسط ایالات متحده می باشد
او همچنین وابسته ی مشاور ملی امنیت ، استفان هادلی به هنگام جنگ گرجستان بوده است و سفیر جرج بوش پسر در ترکیه و پرزیدنت اوباما در عراق .
با مشاهده ی موشکافانه ی تمام دوران فعالیت او پس از انحلال اتحاد جماهیر شورویه ، متوجه می شویم که توجه او معطوف به ایران بوده است ، اما ضرورتاََ نگاه خصمانه ای نداشته . به طور مثال در جنگ بوسنی هرزگوین ، ایران در کنار عربستان سعودی با دستور ایالات متحده وارد جنگ شد . برعکس در عراق ، جفری نسبت به نفوذ تهران مقاومت کرد . اما زمانی که گرجستان به جنوب آستی و آبخازی حمله کرد ، او از پرزیدنت ساکاشویلی حمایت نکرد ، چرا که او دو فرودگاه در اختیار اسرائیل قرار داده بود تا به ایران حمله کند .
مایک پمپئو ، برایان کوک را در صدر عملیات ضد ایرانی قرار داده است . او یک مداخله گر است که مشاور کوندولیزا
رایس ، و مسئول سازمان های بین المللی بوده است .
هم اکنون نیز او مامور سازمان دهی استراتژ های حکومتی می باشد .
به گفته ی پمپئو ، هدف این گروه جدید التاسیس ، تغییر رژیم نمی باشد ، برعکس می خواهد ایران را وادار به تغییر سیاست های خود نماید . این استراتژی زمانی وارد عمل شده که جمهوری اسلامی دوران بحران اقتصادی و سیاسی عظیمی را طی می کند . درحالی که بخش روحانیت ( که نماینده ی آن پرزیدنت شیخ حسن روحانی و رهبر معظم انقلاب می باشد ) ، با چنگ و دندان به حکومت وابسته اند ، در حالی که در کشور تظاهراتی علیه آنها دیده می شود . برعکس تصور غرب ، انقلاب آیت الله خمینی تنها گرایش روحانی و مذهبی نداشته است ، بلکه انقلابی ضد امپریالیستی بوده است . تظاهراتی که گهگاه دیده می شود ممکن است به تغییر حاکمیت بیانجامد ، و شاید منجر به ادامه ی انقلاب امام خمینی گردد ، بدون آنکه روحانیت در آن نقش عمده ای ایفا کند . این تصور دوم را رئیس جمهور سابق ، پرزیدنت احمدی نژاد ( که هم چنان در حصر خانگی بسر می برد ) نمایندگی می کند و معاون سابق او بقایی ( برای مدت ۱۵ سال در زندانی مخفی گرفتار شده است ) .
در بیست و یکم ماه مه گذشته ، مارک پمپئو ، در برابر بنیاد هریتاژ [5] اهداف دوازده گانه ی خود را برای ایران اعلام نمود [6] . در وحله ی نخست ، این لیست بلندی است از خواسته های ناممکن . اما با نگاهی موشکافانه متوجه می شویم که بند های اول و سوم آن فرا تر از قرار داد برجام می باشد . در بند چهارم وجود موشک های بالستیک ، امری است غیر قابل پذیرش . در بند های ۵ تا ۱۲ از ایران خواسته شده تا از انتقال انقلاب خود توسط سلاح چشم پوشی نماید .
در تاریخ ۱۵ ماه اوت ، در شب قبل از اعلامیه ی پمپئو ، رهبر معظم انقلاب آیت الله علی خامنه ای ، اشتباه خود را در دادن اختیارات به شیخ حسن روحانی برای عقد قرار داد ۵+۱ با دولت اوباما ا پذیرفت [7] . باید در نظر داشت که رهبر معظم انقلاب ، پیش از انتخاب شدن شیخ حسن روحانی ، و با انحلال جنبش احمدی نژاد ، اجازه ی عقد این قرار داد را صادر کرده بود و جزو مذاکره کنندگان به حساب می آمد .
محمود احمدی نژاد ، که میان سیاست های پرزیدنت اوباما و ترامپ توانسته بود تمایزی مشاهده کند ، به هنگام انتخاب شدن رئیس جمهور جدید ، به او نامه ای نوشت [8] . او در این نامه از مشاهدات دونالد ترامپ در برابر رژیم های جهانشمول اوباما و کلینتون و تاثیر مخرب آن بر سایر بخش های جهان و شهروندان ایالات متحده ، حمایت کرد [9].
زمانی که تظاهرات در ماه دسامبر ۲۰۱۷ آغاز گردید ، دولت روحانی آقای احمدی نژاد را مقصر شمرد . در ماه مارس ۲۰۱۸ ، رئیس جمهور سابق با رهبر معظم انقلاب رابطه ی خود را قطع کرد و پذیرفت که دفترش مبلغ ۸۰ میلیارد ریال از سهم بنیاد های خیریه و مذهبی را به نفع خود برداشت کرده است [10] .
این نشان می دهد که دولت اوباما از شیخ حسن روحانی حمایت می کرده ، اما دولت پرزیدنت ترامپ از محمود احمدی نژاد حمایت می کند . در گذشته نیز پرزیدنت کارتر ، را راه اندازی کردند که علیه انقلاب eagle Clawو مشاورش پرژنسکی ، عملیات
جمهوری اسلامی ایران بوده است ، و در عین حال پرزیدنت ریگان از امام خمینی حمایت October surprise .می کرده است
به بیان دیگر ، کاخ سفید شاید از بازگشت حزب محمود احمدی نژاد حمایت کند ، اما به این شرط که انتقال انقلاب تنها به صورت تبادل افکار صورت باشد .
[1] “Remarks on the Creation of the Iran Action Group”, by Michael R. Pompeo; “Briefing on the Creation of the Iran Action Group”, by Brian Hooks, State Department, August 16, 2018.
[2] « Qui a peur du nucléaire civil iranien ? », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 30 juin 2010.
[3] « La NED, nébuleuse de l’ingérence "démocratique" », « La NED, vitrine légale de la CIA », par Thierry Meyssan, Оdnako (Russie) , Réseau Voltaire, 6 octobre 2010.
[4] « Qui gouverne l’Iraq ? », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 13 mai 2004.
[5] « Le prêt-à-penser de la Fondation Heritage », Réseau Voltaire, 8 juin 2004.
[6] “Mike Pompeo at The Heritage Foundation”, by Mike Pompeo, Voltaire Network, 21 May 2018.
[7] « Le Guide de la Révolution iranienne rectifie son point de vue », Réseau Voltaire, 17 août 2018.
[8] “Letter by Mahmoud Ahmadinejad to Donald Trump”, by Mahmoud Ahmadinejad, Voltaire Network, 26 February 2017.
[9] « Ahmadinejad accuse l’ayatollah Khamenei de détournements de fonds », Réseau Voltaire, 22 mars 2018.
[10] « Iran : Ahmadinejad appelle le président Rohani à démissionner », Réseau Voltaire, 9 août 2018.