پرزیدنت ترامپ ، ۹۰ تا ۱۰۰ روز به سازمان های خصوصی مهلت داد تا همکاری خود را با ایران قطع نمایند .
از ۷ ماه اوت ، تحریمات نسبت به فلزات ، سکه ،بدهی و تولیدات اتومبیل به اجرا در می آید .
تحریمات در بخش بانکی و نفتی نیز از ۵ ماه نوامبر اجرایی می شوند .
برخی از دست اندر کاران در اتحادیه ی اروپا معافیت هایی را تقاضا کردند تاقرار داد های امضا شده ی آنها تا پایان اجرا شوند ( ارباس ، لوفتانزا ، پژو ، زیمنس ، توتال و غیره ) . برخی دیگر نیز از اتحادیه ی اروپا خواسته اندتا سیستم بلوکه کردن را که در سال ۱۹۹۰ به وجود آمد ، تا نسبت به تحریمات یک جانبه ی ایالات متحده علیه کوبا مخالفت شود ، پیاده نمایند . در این صورت ، سازمان های اروپایی که تحت نفوذ واشنگتن قرار بگیرند ، از سوی بروکسل تحریم خواهند شد و هیچ محکمه ی تجاری غیر اروپایی ، صلاحیت نخواهد داشت تا وارد عمل شود . در عین حال ، کسی نمی داند که آیا این راه کار می تواند امروزه موثر واقع شود یا خیر ، یاعکس العمل ایالات متحده در این باره چه خواهد بود .
از سوی دیگر ، نیمی از مبادلات ایران هم اکنون با هند و چین بوده است . و هنوز مشخص نیست ، عکس العمل هند چگونه خواهد بود . ولی بعید به نظر می رسد که چین در برابر خواسته های ایالات متحده تسلیم شود .
خزانه داری ایالات متحده ، علیه سازمان ها و شخصیت های امارات که در دور زدن تحریمات ایران شرکت داشتند ، تحریماتی وضع کرده . بندر دوبی ، به لحاظ دور زدن تحریمات ، بسیار ترقی کرده است .