ژنرال جیمز متیس ( وزیر دفاع ) و جوزف دانفورد ( رئیس کمیته ی ستاد بزرگ ارتش )

Si vis pacem , para bellum [1]

رسانه ی امور خارجه ، که برگرفته از نوشته های شورای روابط خارجه ی ایالات متحده می باشد ، بدون مقدمه ، جدال بر سر جنگ اتمی ایالات متحده با روسیه و چین را مطرح می کند [2]

در ابتدا مقاله ی البریدج کلبی وجود دارد - یکی از نویسندگان اصلی استراتژی دفاع ملی پنتاگون [3] - که در آن پایان عملی جنگ علیه تروریزم را اعلام می کند ، و بازگشت به رقابت های میان ابرقدرت ها را پیش می کشد - با این جمله ی استراتژیک : ٬٬ چون خواهان صلح هستی ، برای جنگ اتمی خود را آماده ساز ٬٬ [4].

کلبی ، نایب مدیر وابسته در استراتژی و رشد و ساخت سلاح ، هشدار می دهد : هر گونه رویارویی با روسیه و چین می تواند جنگی اتمی در پی داشته باشد ، و چنانچه این نبرد قوت بگیرد ، و پایان آن نامعلوم باشد ، هر اقدامی شمشیر اتمی به همراه دارد تا بتواند از تصمیمات طرف مقابل شناختی به دست آورد ، چه به لحاظ مبارزه طلبی و چه به لحاظ ادامه ی نبرد .

به نظر کلبی ، بهترین طریق برای عدم مبادرت به جنگ اتمی ،نیاز به انجام آزمایشی است محدود در این زمینه ؛ چنانچه ایالات متحده بتوانند عملیات اتمی موفقی را انجام دهند، باید آن در حد محدودی باقی بماند .

آندره دامون ، از سایت تروتسکیست وی اس وی اس [5] ، از تهدید ترامپ برای خروج از پیمان منع استفاده از موشک های هسته ای میان برد ، و استفاده از سلاح های واسطه را مطرح می کند [6] ، که در آن روسیه و ایالات متحده مجاز به ساخت موشک هایی با برد ۵۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر نمی باشند .

دامون عقیده دارد که تهدیدات ترامپ ، زندگی میلیون ها نفر را در اروپا و آسیای شرقی، به خطر میاندازد ، که در آن جنگ افروزی علیه پکن و مسکو می تواند به صورت ضرب دری انجام شود . ایالات متحده تمایل خود را برای به کار گیری از سلاح های اتمی نشان داده اند ، به صورتی که هیچ محدودیتی در به کار گیری آن برای نابودی دشمن وجود نداشته باشد .

دامون اضافه کرده که چنانچه این طرح ها به طور سری انجام گیرند ، با کمک نیویورک تایمز و حزب دموکرات خواهد بود که در ارتباط با خطر جنگ جهانی سکوت گذیده اند .

جورج شولتز ، وزیر قدرتمند کشور ، در دوران رونالد ریگان که از پیمان منع موشک های هسته ای میان برد دفاع کرده است ، می گوید : ٬٬ ما باید در حفظ این پیمان بکوشیم [7].

شولتز اضافه کرده ، سلاح های اتمی تهدیدی برای جهان می باشند ، و از امضای این پیمان در سال ۱۹۸۷ توسط رونالد ریگان و میخاییل گرباچف حمایت می کند [8].

او از تهدیدات ترامپ برای خروج از این پیمان به بهانه ی خروج روسیه از آن ، انتقاد کرده ، و از این فرصت برای دعوت از سایر کشورها برای پیوستن به امضاء کنندگان آن تلاش می کند -.به خصوص که ایالات متحده در ساختن سلاح های کشتار جمعی وسوسه شده است- تا به این صورت ، این مرحله ای باشد تا کارشناسان ایالات متحده و روسیه بتوانند اجازه ی تعرض آتی به این پیمان را نداشته باشند .

در زمان امضای این پیمان ، شک و تردید حاکم بود ، اما جرج شولتز از وجود ٬٬ بازرسانی برای مشاهده ی منع و نابودی این سلا ح را امکان پذیر قلمداد می کند ٬٬ . به این صورت بود که در سال ۱۹۹۲ ، ۲۷۰۰ موشک نابود گردید [9].

شولتز در این رابطه جمله ی معروف تزار ولادی پوتین را که در سال گذشته بیان کرده بود ، تکرار می کند : چنانچه از من سوال شود ، آیا خلع سلاح اتمی امکان پذیر است ، پاسخ خواهم داد : آری . آیا روسیه تمایلی به خلع سلاح اتمی دارد ؟ پاسخ : آری است . اما چنانچه روسیه صلاح بداند ، می تواند در این رابطه فعالیت کند . ٬٬

شولتز در بازنگری موقعیت اتمی ایالات متحده ، یادآوری می کند [10] : ایالات متحده تلاش کرده تا به لحاظ جهانی ، سلاح های اتمی ، بیولوژیک و شیمیایی ، حذف گردند ٬٬ .

ایالات متحده ، انبار های اتمی خود را به هنگام جنگ سرد ، به میزان ۸۵٪ کاهش داده است ، و از دو دهه ی گذشته هیچ سلاح جدیدی را به آن نیافزوده . [11]وزیر امور خارجه ی دوران رونالد ریگان نتیجه میگیرد ، که زمان ساخت سلا ح های عظیم اتمی فرا نرسیده است . و باید این تهدید را از صفحه ی جهان زدود .

اما ، تصور اینکه روسیه و چین در میان این تهدیدات دست روی دست خواهند گذاشت امری محال است.

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian
منبع
La Jornada (مکزیک)
Le plus important quotidien en langue espagnole au monde.

[1چون خواهان صلح هستی ، آماده ی جنگ باش

[4If You Want Peace, Prepare for Nuclear War. A Strategy for the New Great-Power Rivalry”, Elbridge Colby, Foreign Affairs, November/December 2018.

[5US missile treaty withdrawal: “Prepare for nuclear war””, Andre Damon, WSWS, October 24, 2018.

[7We Must Preserve This Nuclear Treaty”, George P. Shultz, The New York Times, October 25, 2018.

[8« Le retour des euromissiles se prépare », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie) , Réseau Voltaire, 26 octobre 2018.

[9Factsheet INF Treaty: At a Glance”, Bureau of Arms Control, Verification and Compliance, US Department of State, December 8, 2017.

[10«"Revisión de la postura nuclear" del Pentágono: EU contra Rusia y China», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 18 de Febrero de 2018.

[11Nuclear Posture Review 2018. US Defense department, January 2018.