کشور فرانسه ، چهارمین اجلاس ( همکاری دولت های آزاد ) را از ۷ تا ۹ ماه دسامبر سال ۲۰۱۶ پذیرا می باشد . در این اجلاس ۷۰ کشور شرکت دارند .
این سازمان ، نتیجه ی رفرم های اساسی دولت اوباما بوده ، و ابتکار عمل برای ایجاد دولت آزاد ( Open Government initiative ) ، در همان روز نخست روی کار آمدن دولت او در سال ۲۰۰۹ کلید خورد .
با به کار گیری اصول فلسفه ی کارل پوپر ، که توسط بنیاد جرج سوروس ، ترویج یافته ، اقدامات زیر را هدف کار خود قرار داده :
– مراقبت در شفاف سازی عمل کرد دولت های دموکراتیک ،
– ترغیب به مشارکت شهروندان از طریق موسسات غیر دولتی ONG ، در تصمیم گیریها تا این که تصمیم گیری ها تنها توسط مجلس انجام پذیر نباشند.
دو هدف دیگر ، به هنگام به وجود آمدن سازمان بین – دولتی اضافه شد که عبارتند از :
– —مقابله با فساد– جز آن هایی که توسط لابی های ثبت شده صورت می گیرد ،
– گسترش به کار گیری تکنولوژی های مدرن .
همکاری میان دولت های آزاد از سوی سخن گوی دولت ایالات متحده در سال ۲۰۱۱ و توسط هیلاری کلینتن ، کلید خورد . طی به کار گیری اصول خود ، این سازمان بین دولتی ، بسیاری از گروه های ONG را در مشاجرات و عمل کرد های مالی خود ، دخالت داد . هم اکنون نیز مدیریت آن به دست کشور فرانسه و انستیتو ی جهانی منابع World Resources Institute قرار دارد . این انستیتو ، سازمانی است وابسته به ایالات متحده که توسط حذب دمکرات به وجود آمده و خواهان مترقی ساختن بازار های زیست بوم شناختی است و هدف آن دور زدن سازمان ملل می باشد . توسط همین ONG ،معاون رئیس جمهوری سابق ال-گور ، تئوری اختلالات آب و هوایی را به دست عامل انسانی ترویج داد . [1]
همکاری میان دولت های آزاد ، از سوی بنیادهای شرکت هایی سرمایه گذاری شدند ( جامعه ی باز جورج سوروس ، Omidyar Network که در کودتای اوکرایین بسیار فعال بود ، بنیاد
William and Flora Hewlett foundation ، و بنیاد فرد Ford که به طور سنتی همکار سیا می باشد ) و هم چنین دولت های عضو آن .
در نتیجه ی پنچ سال به وجود آمدن آن ، برای هر کسی قابل مشاهده است که بر خلاف تعهدات باراک اوباما ، و احکام دوران ریاست جمهوری او ، ایالات متحده ، تا کنون اینقدر غیر شفاف و فاسد و بسته نبوده است . به عکس ، دیگر دولت های عضو ، تضعیف شدند ، چرا که تحت شعار منافعی همه ، آنها محکوم شدند تا تنها منافعی ONG ها ، و شرکت های وابسته به آن را تامین نمایند .
[1] « 1982-1996 : L’écologie de marché », par Thierry Meyssan, Оdnako, Réseau Voltaire, 22 avril 2010.