در تاریخ ۲۵ ماه اوت ۲۰۱۷ ، سازمان آزادی بخش روهینگیا ، ۲۵ حمله ی هم زمان علیه پایگاه های پلیس و سربازخانه های دولت راخین ، در ساحل برمه انجام داد که باعث کشته شدن ۷۱ تن گردید .
این عملیات به کمک عناصر گروهک بنگالی سازمان یافت ، که در سال ۲۰۱۶ از جماعت مجاهدین با شعار ( جهاد بنگال در بغداد ) ، جدا شدند . این گروه با خلافت خود خوانده ی ابو بکر بغدادی ائتلافی ایجاد کرد و کروهک های مجاهدین هندی با نام های الجهاد و الامه ، جماعت دانشجویان مسلمان هندی (SIMI ) ، لشکر طیبت (LeT ) و حرکات ال جهادی اسلامی (HuJI ) پاکستان را در خود جای داد . این مجموعه از سوی سازمان Revival of Islamic Heritage Society
(RIHS) کشور کویت حمایت مالی می شود .
در سال ۲۰۱۶ ، این فدراسیون از سوی عربستان سعودی ، پاکستان ، ترکیه و سازمان ناتو مسلح می شده است .
روهینگیاها از بازماندگان کارگران بنگالی و اقوام مختلف دیگر می باشند که توسط انگلستان برای بهره برداری از کشور برمه Birmanie به آنجا آورده شدند . از رو نمی توان آنها را اقلیت قومی بومی خطاب کرد ، بلکه به لحاظ جامعه شناسی اقلیت منصوب می شوند .
روهینگیاها به هنگام استقلال برمه ، جذب جماعت برمه ای شدند ، هر چند آنها مسلمان می باشند ، از این رو هرگز ائتلافی با جماعت بودایی راخین ایجاد نکردند . ولی ملیت اولیه ی خود را از دست دادند .
پس از ساخته شدن شبکه ی گاز رسانی که بندر Kyaukphyu برمه را به شهر چینی Kunming ، متصل می ساخت ، سازمان سیا جماعت روهینگیا را علیه دولت میانمار به شورش دعوت کرد .
پس از حملات ۲۵ ماه اوت ، دولت برمه که توسط برنده ی جایزه ی نوبل صلح Aung San Suu Kyi
اداره می شد ، عملیات گسترده ای برای سرکوب سازمان آزادی بخش روهینگیا ترتیب داد . به گفته ی برخی کسان ، ارتش به قلع و قمع روستاهای روهینگیا دست زده ، و برخی دیگر گفته اند عناصر مخالف دولت دست به آتش سوزی روستاها برده اند . آنچه که روشن است ، حدود ۱۲۵۰۰۰ نفر از میانمار گریخته اند و از کشور بنگلادش درخواست پناهندگی نمودند . داکا ، از خوف حضور عناصر جهادی میان پناهندگان ، روهینگیاها را در مرز کشور خود اسکان داده است .
Aung San Suu Kyi مشاور دولت در ۶ ماه سپتامبر ۲۰۱۷ ، نارندرا مودی ، نخست وزیر هند را در قصر ریاست جمهوری Naypyitaw پذیرفت و تروریزم بین المللی را محکوم ساخت . گذارش مشترکی از سوی آن دو چاپ گردید که در آن ٬٬ خشونت افراطی در دولت راخین ، بخصوص خشونت علیه نیروهای امنیتی و خطرات جانی ساکنین را محکوم ساخته است ٬٬ .
شعار های تبلیغاتی غرب و کشورهای حاشیه ی خلیج فارس ، حوادث راخین را به صورت تهاجم بودایی ها علیه اقلیت مسلمان منعکس می سازد .