رسانه های غربی از سفر وزیر امور خارجه ی فرانسه فلورانس پارلی و وزیر دفاع ژان ایو لو دریان در تاریخ ۲۵ و ۲۶ ماه اوت ۲۰۱۷ به عراق گذارشی منتشر نساختند .
این رسانه ها تنها اخبار رسمی را اعلام کردند که در آن فرانسه علیه داعش فعالیت می کند و در باز سازی عراق سهم دارد .
لذا ، در بغداد فرستاده های فرانسه متعهد شدند تا وام ۴۳۰ میلیون یورویی به این کشور اعطا نمایند – و هیچ پیشکشی به این کشور ندهند .
در مقابل انبوه سخن پردازی ها در پاریس ،این هیئت برای آن دسته که گوش شنوا دارند ، اعلام کرده که دیگر حاضر نیست در کشور سوریه اقدام نظامی نماید و جمهوری این کشور را به نفع اخوان مسلمین براندازد . و به خبرنگاران اعلام کرده که پرزیدنت بشار الاسد می تواند در انتقال قدرت و هم چنین کاندیدا شدن خود اقدام نماید . این هیئت خواسته تا در مقابل اقدام بشار الاسد
برای باز گشایی سفارت فرانسه در دمشق حرکتی از خود نشان دهد . کشور سوریه شرط بازگشایی سفارت فرانسه را توقف کامل کمک این کشور به عناصر جهادی اعلام کرده . بنا براین تا زمانی که این حمایت ادامه داشته باشد ، بیانات ژان ایو لو دریان و فلورانس پارلی نمیتواند از کوچکترین اهمیتی برخوردار باشد .
در اربیل ، هیئت فرانسوی با پرزیدنت بارزانی دیداری داشته که در حال آماده سازی تمام و کمال رفراندوم استقلال خود می باشد . این هیئت در پی این دیدار اعلام کرده که فرانسه در این رای گیری سهم دارد ، اما سمت و سوی آن را مشخص نساخته . به نظر می رسد که جراید فرانسوی از وجود رفراندوم آخر ماه سپتامبر بی خبر باشند ، در حالی که ایالات متحده و ترکیه آن را محکوم کرده اند و از نشریات کرد زبان خواسته اند تا بیانات پرزیدنت فرانسوا هلاند در تاریخ ۸ ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶ رااز اینترنت حذف نمایند . پرزیدنت فرانسوا هلاند در این بیانات موافق استقلال منطقه ی کردستان عراق شده ، و با همکاری داعش خواسته مناطقی را به کردستان ملحق نماید ، از جمله روژاوا را : که منطقه ی عرب نشین سوریه است ، و پاریس و اربیل و آنکارا خواسته اند کشور کردستان در آنجاباشد و کردهای رانده شده از ترکیه را در این منطقه اسکان بدهند .
ژان ایو لو دریان وزیر دفاع دوران فرانسوا هلاند بوده ، پیش از آنکه وزیر امور خارجه ی دولت امانوئل ماکرون باشد . پروژه ی فعلی دولت مستقل پرزیدنت بارزانی ، تنها رابطه ی دوری با پروژه ی آلن ژوپه و فرانسوا هلاند دارد . این در حالی است که به لحاظ بین المللی این منطقه نمی تواند مورد تایید قرار بگیرد ( به جز از سوی اسرائیل ) .
پاریس که بارها در ارتباط با دولت کردستان تغییر عقیده داده ، معلوم نیست هم اکنون چه موضعی گرفته باشد ؛ زیرا خطاب به فرانسویان و خاور میانه نظر متفاوتی بیان می کند .